Det er muligvis ikke nemt at se, hvad billedet forestiller, men det er altså et par af de voksne nymfer med et par unger.

Farmand -   i fuld sving med at fodre en af deres unger, mens mor nymfe holder en velfortjent pause i baggrunden imens :-)

 

Det kan godt være, at man siger, at nymfer skal have ro og fred for i det hele taget, at blive liggende på deres æg, men de her var altså totalt ligeglade - også selvom min kat - da han var killing - for op og ned af deres bur og også tilbragte adskillige timer sovende ovenpå det.

Nu var det underligt nok ikke det eneste nymfepar jeg havde *smiler* og det eneste jeg gjorde, når ynglesæsonen satte ind, var at separere dem parvis.

Det her par var dog nogle sære nogle. Ikke så snart deres unger fik dun/fjer, begyndte de gudhjæpemig at plukke dem, så de til sidst endte med et look a la Kojak *smiler*

Efter lang tids spekuleren frem og tilbage, hvordan pokker jeg skulle/kunne løse det her problem, endte det til sidst med, at jeg simpelthen tog ungerne fra dem - også selvom de ikke kunne spise selv.

Derefter var det bare om at agere mor for dem. Det var dog ikke spor nemt og da jeg heller ikke syntes, de spiste nok, forsøgte jeg istedet at sætte dem ind til deres forældre 3-5 gange om dagen. Her blev de så fodret og straks derefter snuppede jeg dem igen og satte dem over i et andet bur.
Sådan forløb der nogle uger, indtil ungerne var så store, at de selv kunne indtage deres føde og de samtidig fik chancen for at blive fuldfjerede.

De endte heldigvis alle 3 unger med, at blive nogle rigtigt flotte fugle, så alt i alt var det besværet værd og et eller andet sted, var det altså også en sjov oplevelse, som jeg i dag ikke ville være foruden *smiler*

Copyright 1998-2000 - Webhulen.dk