Webhulen
Forside
Påske
Valentin
Fyldepennen
ICQ-venner

Julenisserne
Forside
Bedstes Jul
Traditioner
Julefortællinger
Juledigte

Julebøger

Julens sangtekster
Julens Midi-filer

Julemad
Juledrikke
Julebagning
Julegodter og knas

Vores kæledyr
Julevittigheder
Tegneserier

Julens link

Clipart / Print og Mal

Juleclipart
Print og Mal

Postkort
Skriv Julekort

Julekalendere
Oversigt kalenderne

Julelir' til din Nokia
Ringetoner
Billedbeskeder
Farvebilleder
Poly. ringetoner
Sony E. Temaner
Nokia Spil

Mere Mobil lir' til:
Nokia
Sony Ericsson
Siemens
Motorola
Alcatel

Besøg også
MobilHulen.dk
Julelinks.dk


Peberkager

Ca. 100 stk.

150 gram smør/margarine
1½ dl sirup
100 gram puddersukker
1½ dl kaffefløde
2 tsk. med top kanel
2 tsk. nellike
1 tsk. ingefær
1 strøget spsk. natron
400-500 gram mel

Evt. glasur: 1 upisket æggehvide, 1 tsk. eddike og ca. 200 gram florsukker.

Til dejen smeltes smør og sirup, og når det er lunkent, blandes puddersukker, kaffefløde og krydderier i, og dette afkøles helt, inden det meste af melet blandes i sammen med natron.
Gem ca. 75 gram mel til æltning og udrulning. Dejen røres sammen, æltes ude på bordet med lidt restemel, og dejen skal være ensartet og blød.
Dækkes til og stilles køligt til næste dag, dog ikke i køleskabet.

Så æltes den smidig, deles i mindre stykker, der rulles ret tyndt ud på et melet bord. Udstikkes her med forme, evt. efter pap, og lægges på smurte plader.

Bager på nederste rille ved 200 grader i 5 minutter, afsvaler et øjeblik, inden kagerne tages fra pladen og afsvaler på en rist.

Pynt eventuelt med kransekageglasuren, der tørre helt. Hertil røres æggehviderne med eddike og florsukker i ca. 10 minutter, til en glasur, der er lidt tyk, så den kan sprøjtes ud. Kom eventuelt lidt frugtfarve i.
Hæld glasuren i en plastikpose, klip et lill bitte hjørne af, og du har en fin sprøjtepose.

Kagerne kan fryses, men så udelad at pynte dem med glasuren forinden.

Tilbage til Julen dejlige bageopskrifter

 



 Copyright 1998-2007 - Webhulen.dk   Anbefal denne side