Webhulen
Forside
Påske
Valentin
Fyldepennen
ICQ-venner

Julenisserne
Forside
Bedstes Jul
Traditioner
Julefortællinger
Juledigte

Julebøger

Julens sangtekster
Julens Midi-filer

Julemad
Juledrikke
Julebagning
Julegodter og knas

Vores kæledyr
Julevittigheder
Tegneserier

Julens link

Clipart / Print og Mal

Juleclipart
Print og Mal

Postkort
Skriv Julekort

Julekalendere
Oversigt kalenderne

Julelir' til din Nokia
Ringetoner
Billedbeskeder
Farvebilleder
Poly. ringetoner
Sony E. Temaner
Nokia Spil

Mere Mobil lir' til:
Nokia
Sony Ericsson
Siemens
Motorola
Alcatel

Besøg også
MobilHulen.dk
Julelinks.dk


Vinterstjerner

Ca. 25-30 stk.
Dejen er en gærdej med indrullet smør.

1 1/4 dl mælk
30 gram gær
2 æggeblommer
1 æg
3 spsk. sukker
250-260 gram mel

Til indrulning bruges 175 gram smør

Pynt: Syltetøj og groft sukker

Den kolde mælk røres ud i gære, hvorefter æggeblommer, æg, sukker og mel tilsættes lidt efter lidt - gem lidt til at rulle dejen ud med.

Dejen æltes sammen og skal være blød og smidig.

Straks rulles dejen ud til en firkant, ret stor, og på halvdelen fordeles smørret koldt, revet på råkostjernet.

Dejen pudres med mel og foldes sammen ssom en serviet i fire lag, rulles igen ud med ekstra ml til en stor kirkant, foldes igen sammen og rulles atter ud og foldes sammen.
I alt 4-5 gange, og ind imellem må dejen gerne hvile på et koldt sted.

Til sidst deles dejen, og hver del rulles ud til en firkant  - ca. ½ cm tyk. Afskæres til firkanter - ca. 6 x 6 cm, og fra hvert hjørne giver man dejen et snit ind mod midten, hvor der anbringes en lille klat syltetøj.
Der dannes 8 snipper dej, og hveranden af disse bøjes ind i syltetøjet og trykkes lidt fast, derved dannes en stjerne eller møllevinge - med lidt fantasi! :-)

Brødene hæver på smurte plader, og hæver lunt i 25-30 minutter. Pensles ikke, men bager på nederste rille ved 225 grader i 10 minutter, til brødene er gyldne.

Mens de endnu er lune, pensles de med ½ dl vand og 50 gram sukker, så de bliver fine og blanke.

Tilbage til Julen dejlige bageopskrifter

 



 Copyright 1998-2007 - Webhulen.dk   Anbefal denne side