Gæstebog

 


Webhulen
Forside
Påske
Valentin
Fyldepennen
ICQ-venner

Julenisserne
Forside
Bedstes Jul
Traditioner
Julefortællinger
Juledigte

Julebøger

Julens sangtekster
Julens Midi-filer

Julemad
Juledrikke
Julebagning
Julegodter og knas

Vores kæledyr
Julevittigheder
Tegneserier

Julens link

Clipart / Print og Mal

Juleclipart
Print og Mal

Postkort
Skriv Julekort

Julekalendere
Oversigt kalenderne

Julelir' til din Nokia
Ringetoner
Billedbeskeder
Farvebilleder
Poly. ringetoner
Sony E. Temaner
Nokia Spil

Mere Mobil lir' til:
Nokia
Sony Ericsson
Siemens
Motorola
Alcatel

Besøg også
MobilHulen.dk
Julelinks.dk


Anderledes andesteg

Andesteg er en af de traditionelle spiser juleaften. Den tilberedes normalt med fyld af svesker og æbler, der efter stegning serveres som tilbehør. Men hvorfor ikke prøve at give traditionen en lille drejning og servere en and med kastanjefyld?

Ingredienser:
En and - ca. 3 kg
500 gram kastanjer
2 madæbler
2 skalotteløg
2 dl rosiner
1 bouillonterning
Marsalavin

Anden tørres omhyggeligt af både ind- og udvendigt, hvorefter den gnides ind over alt med Marsalavin og stilles koldt et par timer.

Kastanjerne forberedes ved at skære et kryds i dem, hvorpå de koges i ca. 20 minutter og derefter pilles.

Kernehuse og stilke fjernes fra æblerne, der derefter skæres i terninger.

Ca. ½ time før stegning tages anden ud i stue-køkkentemperatur og gnides med salt. Oven sættes på 190 grader, og anden fyldes med en del af kastanjerne, og til sidst lukkes med kødnåle.
Fyld ½ liter kogene vand i bradepanden, og læg anden med brystet nedad mpå risten og steg den ca. 30 minutter.
Derefter skrues ned til 150 grader, anden vendes og steger videre 1½ til 2 timer. Hæld eventuelt mere vand ved.
Til sidst skrues op til 200 grader, og anden bruner 15-20 minutter. Andestegen skal hvile ca. 15 minutter før udskæring.

Marsalasause:
½ liter bouillon tilsættes stegeskyen, efter at fedtet er skilt fra, og koges ind. Tilsmages med salt, peber og Marsalavin efter behag.

Som yderligere tilbehør kan serveres glaserede kastanjer. De kogte, pillede kastanjer glaseres, som man tilbereder brunede kartofler, dvs. sukker smeltes på panden, margarine eller smør kommes i og når sukkermassen er gylden og har tilpas konsistens, vendes kastanjerne i, til de er dækket af et passende karamellag.

Tilbage til Julemaden

 



 Copyright 1998-2006 - Webhulen.dk   Anbefal denne side