Webhulen
Forside
Påske
Valentin
Fyldepennen
ICQ-venner

Julenisserne
Forside
Bedstes Jul
Traditioner
Julefortællinger
Juledigte

Julebøger

Julens sangtekster
Julens Midi-filer

Julemad
Juledrikke
Julebagning
Julegodter og knas

Vores kæledyr
Julevittigheder
Tegneserier

Julens link

Clipart / Print og Mal

Juleclipart
Print og Mal

Postkort
Skriv Julekort

Julekalendere
Oversigt kalenderne

Julelir' til din Nokia
Ringetoner
Billedbeskeder
Farvebilleder
Poly. ringetoner
Sony E. Temaner
Nokia Spil

Mere Mobil lir' til:
Nokia
Sony Ericsson
Siemens
Motorola
Alcatel

Besøg også
MobilHulen.dk
Julelinks.dk


Stegt Kalkun 8-10 pers.

1 Kalkun (ca. 4.200 gram)

Fyld:
250 gram champignon
kalkunindmad
15 gram margarine
3 stilke bladselleri
1 skalotteløg
1 syrligt æble
100 gram franskbrødskrumme
2 dl fløde
½ tsk timian
½ tsk salt
groftkværnet peber

3/4 - 1 liter vand eller suppe
2-3 tsk maizena
evt. 1 dl fløde

Tilbehør:
Kartofler, julesalat med appelsin, tyttebær eller tranebær.

Kalkunen gnides ud- og indvendig med salt.

Fyld:
Champignon hakkes og svitses på tør pande.
Kalkunindmaden skæres i tern og svitses på panden i margarinen.
Bladselleri skæres i smalle strimler, løg og æble skæres i terninger.
Franskbrødskrummen plukkes i mindre stykker og udblødes i fløden.
De øvrige ingredienser tilsættes og fyldet røres sammen.

Fyldet kommes i kalkunen og den lukkes ved hals og gump med kødpinde.
Lægges på rist over bradepanden med ryggen opad.
Steger ca. 1 time ved 160 grader.
Kalkunen vendes og suppe eller vand tilsættes.
Steger herefter igen 1 1/4 - 1½ time ved 160 grader.

Skyen hældes fra, jævnes med maizena og tilsættes evt. fløde.
Saucen smages til med salt og peber.

Tips:
De yderste vingespidser kan skæres af og sammen med halsen koges i vand tilsat salt, peberkorn og 1 løg til suppe.
Kalkunbrystet kan pensles med lidt fedtstof, når kalkunen vendes.

Tips til udskæring

Tilbage til Julemaden

 



 Copyright 1998-2009 - Webhulen.dk