Webhulen
Forside
Påske
Valentin
Fyldepennen

Julenisserne
Forside
Bedstes Jul
Traditioner
Julefortællinger
Juledigte

Julebøger

Julens sangtekster
Julens Midi-filer

Julemad
Juledrikke
Julebagning
Julegodter og knas

Vores kæledyr
Julevittigheder
Tegneserier

Julens link

Clipart / Print og Mal

Juleclipart
Print og Mal

Postkort
Skriv Julekort

Julekalendere
Oversigt kalenderneVores kæledyr i Julen

Lænkehunden skal have dobbelt sul,
den skal også vide,
det er jul .....

.... sådan synger vi i julesangen "Sikken voldsom trængsel og alarm".

Hvis i ønsker at give jeres hund rester fra julebordet, skal i holde jer langt væk fra brune kartofler, sovs m.m, som er en forfærdelig tung kost for en hunds mave. Et reelt stykke kød skader dog ikke.

Vinge- og lårbensknoglerne fra fjerkræ splintres let og kan prikke hul i hundens spiserør eller tarm (er benene rå sker der dog ikke noget). I øvrigt kan det være svært for hunden at knuse ben og knogler ordentligt, hvis den slet ikke er vant til at få den slags. (Man kan dog sagtens skære i benene og grave marven ud, hvilket er guf for enhver hund).
Brune kartofler og sovs giver som oftest hunden diarre.

Så .......  for alle parters skyld, følg denne generelle regel:
Hold hunden langt væk fra det hele!

Vil man gøre noget rigtigt godt for sin hund, gi´r man den RÅ okse/kalveben.
Det er de stykker ben, der bli´r solgt som suppeben. Sådan et stykke ben, må den få en gang om ugen. Hunden er så beskæftiget, glad og som et ekstra plus, holdet det dens tænder fri for tandsten, der fører til paradentose.

Julepynten m.m.
Men julemaden er ikke det eneste, I skal tage med i beregningerne, hvis I har hund eller kat i hjemmet.
Hvert år er der desværre især mange hunde og katte, der kommer så galt afsted ved juletid, at de må en tur til dyrlægen.

Ofte er det hvalpe og yngre hunde, der har ment, at julepynten var til at lege med, og derfor er kommet til at sluge noget af det.

Det samme gør sig iøvrigt gældende for katte.

Mange af de småting, vi omgiver os med, når julepynten fremstilles, er direkte farlige.
Det kan enten sætte sig fast i spiserør, mave eller tarm. Er man rigtig uheldig, kan dyret få en livstruende forstoppelse eller tarmslyng, hvilket er meget smertefuldt.

Sørg for at have småting som garn, tråd, nåle, lim, propper og andre lignende småting gemt godt af vejen fra husdyrene. Og vær opmærksom på opkast, savlen, manglende appetit og sløvhed hos jeres husdyr. Det kan være symtomer på, at dyret har fået et fremmedlegeme i sig.

Men som sagt - et dejligt tyggeben/marvben til hunden eller tørfisk til både hund og kat og et stykke legetøj, er ikke at foragte for nogen af parterne og vil alene bringe lykke.

HUSK: Tørfisk skal altid i fryseren en nats tid, inden det serveres, da sådan en tur dræber eventuelle ormeæg og larver.

  Copyright 1998-2014 - Webhulen.dk