Webhulen
Forside
Julenisserne
Valentin
Fyldepennen
ICQ-venner

Påskesiderne
Forside
Forårets fester
Påsken - hvornår?
Påskeskikke
Kristne fortælling
Jødiske fortælling

Påskeharen
Påskesolen
Påskelam og kyllinger
Påskeæg
Påskeliljer

Gamle gækkevers
Inds. gækkevers

Clipart / Print og Mal

Påskeclipart
Print og Mal

Postkort
Skriv Påskekort

Besøg også
MobilHulen.dk
Smartside.dk
SMSPost.dkPåskeæg

Påskedag fik alle et eller flere smukt dekorerede påskeæg som gave. Folk gik på besøg hos hinanden, og særlig børnene legede forskellige lege med deres påskeæg. Denne skik holder man stadig i hævd, selvom æggene nu tit er af sukker eller chokolade i stedet for at være hønseæg.

Vi ved ikke, hvor eller hvornår skikken med påskeæg er opstået, men den kendes fra hele Europa og endnu fjernere egne. Et æg er jo en livløs ting, men alligevel har det livet i sig. Derfor er det vel naturligt nok, at ægget er blevet et symbol på livets opståen og på foråret.

I Indien findes en myte om, at hele verden er opstået af et æg.

I kristen sammenhæng er ægget blevet et påskesymbol og dermed et symbol på Jesu genopstandelse. Denne symbolik er ikke helt klar. Et æg har jo ikke været levende før, så der kan jo ikke være tale om nogen genopstandelse. Derfor må vi tro, at ægget ikke oprindeligt har været et kristent symbol, men et symbol på livet og foråret. Da kristendommen trængte frem, og påsken blev Europas største forårsfest, overtog påsken det vigtigste forårssymbol af alle - ægget. Copyright 1998-2013 - Webhulen.dk